Ellipse Center се изгражда на столичния булевард "Цариградско шосе" в непосредствена близост до METRO и Техномаркет. Инвеститор е белгийската фирма Ilpa Development, която ще вложи 25 млн. евро в изграждането на проекта.

Сградата ще се състои от офиси клас А и магазини, разположени на обща площ от 19 000 кв. м. Очаква се Ellipse Center да бъде напълно завършен през 2010 г.

Сградата се представя на българския пазар от естонската компания за недвижими имоти Arco Real Estate.

Ellipse Center е вече на етап „изкоп" и беше представен официално по време на Balpex (изложение за недвижими имоти в София) от консултантите на Arco Real Estate.

Ellipse Center ще бъде с ефектна елипсовидна форма с лек наклон-разликата между първия и последния етаж ще бъде 5 м. Фасадата на зданието ще бъде изградена от ромбовидни прозорци, които през нощта ще се осветяват отвътре от неповторими светлинни ефекти.

Прозорците ще са изцяло изолирани от шум и температурни въздействия. В сградата ще бъдат монтирани най-ново поколение асансьори, система за управление, модерни охранителни инсталации и други.

Сградата ще се състои от 10 почти идентични офис етажа, всеки с площ 908 кв. м Търговската част ще заема площ от 250 кв. м.

Предвиден е шоурум с височина 7 метра, който ще обхваща територия от 1326 кв. м, също бар и ресторант с площ от 1000 кв. м и 1 300 кв. м зелена площ, с изглед към Витоша; две подземни паркинг нива с площ от 3 000 кв. м, които ще събират около 134 автомобила.