"Алфа банк" стана 16-ата банка, фалирала в Съединените щати от началото на годината, предаде Франс прес.

Банката, която е оперирала в югоизточния щат Джорджия, е обявила банкрута си вчера местно време. Тя е имала активи в размер на 354 млн. долара.

Гарантираните активи, каквито са почти всичките, съхранявани от банката, ще бъдат прехвърлени незабавно в друга регионална банка - Sterns bank от северния щат Минесота.

Въпреки сриването на Уолстрийт, най-големите американски банки се готвят да платят на служителите си възнаграждения, равни или дори по-високи от миналогодишните, включително лични бонуси, предаде Асошиейтед прес.

Проучване на агенцията е установило, че разходите за заплати на деветте от най-големите банки в страната, някои от които са съкратили хиляди служители, са се увеличили средно с 3 на сто спрямо предходната година.

Това разкритие предизвика възмущението на нюйоркския прокурор Андрю Куомо. "Данъкоплатците загубиха спестяванията, които са правили през целия си живот, а сега се иска от тях да спасяват корпорациите", коментира той.

Банките ще решат през идните месеци какви бонуси да платят итова, че заделят пари за премии, не означава непременно, че ще дадат такива, уточнява АП.

Източник: БТА