Руската Сбербанк разглежда възможността да обмени акции с британската Barclays Capital, съобщава "Ведомости", позовавайки се на анонимен източник. По данни на изданието, въпросът за обмяната на пакети в размер на 5%, или малко по-малко, е бил внесен за разглеждане в надзорния съвет на Сбербанк, но в крайна сметка е бил свален от дневния ред.

"Става дума именно за обмяна на акции, в резултат на което всяка от банките ще има пакет от другата. Макар детайли по сделката да не бяха представени пред членовете на надзорния съвет", заяви един от събеседниците на вестника.

"Сделката не е окончателно отхвърлена, мениджърите все още имат възможност да доработят нейните детайли и да убедят членовете на съвета в нейната целесъобразност", добавя друг източник на "Ведомости".

Предложението за размяната е направено от Barclays Capital от името на президента на институцията Ханс-Йорг Рудолф, пише "Ведомости". Кои са причините, накарали британската банка да предложи сделката, източниците на вестника не разкриват.

Източник: БГНЕС, Снимка: БГНЕС/ЕРА