Средната цена за наемане на офиси клас А в централната част на Москва се повиши значително за последната една година, пише Moscow News.

В момента цените на наемите в центъра на Москва надминават тези в престижния район на Лондон - Уест Енд. Това става ясно от данни от проучване, направено от компанията S.A.Ricci заедно с King Sturge.

През третото тримесечие на тази година средният годишен наем за офис в престижен район в централната част на Москва е достигнал 1 620 долара за кв.м. За сравнение, цената на офис под наем за същия период в лондонския Уест Енд е средно 1 466 долара за кв.м.

Според много анализатори аналогична е ситуацията и при наемите на офиси клас В в двата града. В централната част на Москва цената на квадратния метър на офис клас В е около 1 355 долара за година, а в Лондон около 1 092 долара за кв.м. за една година.

Причините за големия ръст както в наемите на офис площи, така и в цените на недвижимите имоти като цяло, е по-високият икономически ръст на Русия в сравнение със страните от Западна Европа.