Търсенето на различни нестандартни решения и концепции за изгледа на даден жилищен комплекс понякога водят до създаването на наистина оргинален дизайн.

Подобен е случая с швейцарския архитект Ханс Дзимфър, който успя да патентова дизайна си за жилищен комплекс "Pile Up" в САЩ и Европа, пише designboom.com.

Идеята на създадената от 78-годишния архитект жилищна сграда е преди всичко комбинацията от удобството, което дава самостоятелното жилище, и градския начин на живот.

Основната идея за жилищата на Дзимфер е заимствана от популярната в целия свят игра "Тетрис", в която играчът подрежда различни по форма и големи елементи така, че да успее да образува единна структура.

Всяко едно от жилищата има специфична и уникална форма, разделена на две част. Определена част от жилището докосва земята, като именно там се намира и външната врата на самото жилище.

Всяко една от нестандартните жилища разполагат с множество огромни прозорци и тераси. Интериорът на самото жилище позволява също така на собствениците да подреждат всичко вътре според нуждите си, като няма абсолютно нищо излишно.

Цените на новите жилища няма да надвишават тези на стандартните апартаменти в Европа и Африка въпреки уникалния им дизайн.