Кредитната криза започнала в САЩ през изминалата година се разпространи постепенно в целия свят, като удари дори и най-сигурните пазари.

В тези трудни времена и търговци и предприемачи в сектора се опитват да се задържат да повърхността, което в много от случаите означава да стигнат до използването на собствените си спестявания и капитали, пише turkishdailynews.com.tr.

Кредитната криза започна да засяга и пазара на недвижими имоти в Турция, което според много специалисти предоставя много възможности за инвеститори и купувачи желаещи да придобият имот на изгодна цена.

Много собственици и агенции за недвижими имоти в Истанбул предпочитат да продадат даден имот дори на значително по-ниска от реалната му цена, само да успеят да се задържат на пазара.

Желаещите да се сдобият с имот в най-големия турски град на минимална цена едва ли ще имат друга подобна възможност като тази, смятат водещи специалисти на турския пазар.

При нормални условия на пазара винаги ще бъде лесно да се продаде даден имот, ако цената му е под пазарната, но при криза всички опитват максимално да понижат цената и точно тогава е най-подходящия момент за купуване.