Майкрософт България организира за първи път конференция, посветена на интегрираните решения за управление на бизнеса. Водещи експерти от компанията KPMG, Делойт България представиха възможностите за оптимизиране на разходите и увеличаване на конкурентоспособността на българските компании с помощта на бизнес приложения.

Основна тема на конференцията бяха бизнес решенията на Майкрософт, обединени в продуктовата линия Microsoft Dynamics. Те осигуряват на българските фирми достъп до най-добрите световни бизнес практики, съобразени със спецификите на различни сектори на икономиката. Решенията гарантират плавен процес на внедряване, благодарение на добре познатия интерфейс и лесното интегриране със съществуващи системи, които фирмите използват.

Същевременно те са съобразени с конкретните задължения и спецификата на работа на отделните служители. Това води до увеличаване на продуктивността на служителите и ефективността на решенията на мениджърско ниво.

В рамките на конференцията бе представен опитът на Майкрософт, базиран на дългогодишното сътрудничество с над 10 000 партньори на компанията от цял свят, които са разработили повече от 1 800 решения, надграждащи основната платформа на програмите.

Акцент бе поставен и на локалните решения, разработени от 20-те партньори на компанията в България. Лекторите на форума представиха различни перспективи, свързани с внедряването на бизнес решенията от типа ERP и CRM, които гарантират ефективно управление на бизнес процесите и спомагат компаниите да бъдат по-продуктивни и по-конкурентоспособни.

„Microsoft Dynamics" е ключово звено в стратегията на Майкрософт-България и сме горди от факта, че заемаме лидерска позиция на българския пазар с над 200 внедрени решения. Този форум доказва готовността на българските фирми да инвестират в решения, които оптимизират бизнес процесите", заяви Огнян Киряков, Генерален директор, Майкрософт-България.

Бизнес решенията на Майкрософт помагат на компаниите да отговорят на изискванията на законодателството. Те могат да осигурят на мениджърите необходимата информация в процеса на вземане на важните за фирмата решения, коментира Никола Няголов, старши мениджър KPMG България.

Решението за инвестиции в бизнес софтуер показва зрялост в развитието на една компания и индикира способността й да се следва дългосрочна бизнес стратегия, заяви Тошко Петков, старши консултант на Делойт България.

Майкрософт е лидер в областта на бизнес приложенията от висок клас в България по брой клиенти и партньори. Компанията разполага със специализирани решения, които отговарят на спецификите на всички видове индустрии, като са изцяло съобразени със спецификите на всички видове индустрии.