Цените на бизнес имотите във Великобритания са спаднали със 7.2% през последните 8 седмици, сочат данните от последния доклад на международния консултант по недвижими имоти Cushman & Wakefield, цитиран от Europe-re.

Този доклад за пореден път потвърждава, че Великобритания продължава да бъде една от най-засегнатите страни от глобалната криза, влияеща негативно на имотния пазар.

Анализатори от Cushman & Wakefield вярват, че доходността от наеми на бизнес имоти в страната ще започне да се покачва, като в средата на следващата година се очаква да се стабилизира.

Естествено има вероятност бизнес имотите да се понижат в по-късен етап през тази година или следващата, ако на пазара настъпят съществени промени.

Цените на бизнес имотите, както и на всички други, няма да поемат в положителна посока, преди британския пазар на недвижими имоти да успее да преодолее негативните ефекти от кризата.

Великобритания и Испания бяха най-тежко засегнатите страни в Европа от кредитната криза, започнала в САЩ миналата година.

Това доведе до рекордни намаления в цените на имотите и отдръпване на чужди инвеститори, припомнят от консултантската компания.