Новият Park Mall ще създаде нова модерна среда за пазаруване и развлечение за жителите на един от най-хубавите и бързо развиващи се български градове - Стара Загора.

Това заяви Стефан Минчев, собственик и управител на Александра Груп които е инвеститор в първия мол в Стара Загора Park Mall, който ще бъде официално открит на 31 октомври 2008 г. Привличането на нови международна марки на българския пазар с откриването на новия мол е един от най-големите успехи, допълва Минчев.

Park Mall Стара Загора е разположен на 30 000 кв.м. разгърната застроена площ, от които 20 000 кв. м търговска площ.

В него отваря врати кино АРЕНА с 6 зали и общо 950 места, като това ще бъде първият кинокомплекс от съвременен тип в целия регион, оборудван с дигитална и 3D кинотехника.

Веригата магазини Пикадили открива супермаркет с площ 2 500 км. м.

Общият брой на обектите надвишава 120, като включва специализирани магазини, кафенета и ресторанти, разположени на две нива, както и 700 паркоместа.

Комплексът се намира на бул. „Никола Петков", до главния път за Бургас. С неговото изграждане в непосредствената близост на хипермаркетите Технополис и Мосю Бриколаж се обособява и новият Търговски парк на Стара Загора.

Размерът на инвестицията за новия мол възлиза на 25 млн. евро, като ще бъдат разкрити над 800 работни места. Архитектурната разработка е дело на "Артек дизайн" с ръководител арх. Константин Антонов, а строително-монтажните дейности са извършени от „Балканстрой" АД.

Цялостното управление на Park Mall Стара Загора се осъществява от водещата международна консултантска компания Colliers International България. Финансираща банка на проекта е УниКредит Булбанк.

По случай откриването на мола ще има празнична програма, която ще продължи цели 3 дни, през които са организирани много забавления и изненади за жителите на Стара Загора.