Eдин от водещите чуждестранни инвеститори в България - AFI Europe, представи първия мострен апартамент в жилищния си проект Lagera Tulip, който се намира в столичния квартал „Лагера".

Апартаментът e „напълно завършен дом", изцяло обзаведен и уютно декориран, като по този начин инвеститорите предоставят възможност на своите клиенти да се запознаят с концепцията на проекта и да се докоснат до атмосферата в него преди неговото завършване.

Създаването на мострен апартамент в още строящ се жилищен комплекс е уникален подход, наложил се като част от политиката на AFI Europe за детайлно запознаване на клиентите с характеристиките на всеки проект и средата, в която те ще живеят.

Lagera Tulip представлява модерен жилищен комплекс от затворен тип, който се реализира върху площ от 16 000 кв. м, като инвестицията за реализирането на първия етап от проекта възлиза на 26 млн. евро, а общата разгърна застроена площ е над 30 000 кв. м.

Предвидено е изграждането на 248 апартамента и студиа, над 200 паркоместа, търговски площи, детска градина, фитнес и собствена градина за живущите.

Lagera Tulip ще се отличава с много добро местоположение в широкия център на столицата, с добра комуникационна инфраструктура, а основната концепция е създаването на „мини-квартал" в сърцето на столицата.

Предлагането и продажбите в Lagera Tulip стартираха в началото на 2008 г., като до момента има сключени сделки за над 30% от апартаментите в проекта, благодарение на гъвкавата и удобна схема за плащане.

При сключване на предварителния договор се заплащат до 25% от цената на апартамента, а останалата част при предаването на готовия апартамент.

В момента AFI Europe работи по планирането и проектирането на трети жилищен проект в София, в кв. „Малинова долина", който ще се реализира върху терен от 40 000 кв. м, става ясно още от съобщение на компанията.