Банка ДСК и Общински гаранционен фонд за малки и средни предприятия (МСП) при Столична община /ОГФМСП-СО/ подписаха ново споразумение за финансиране на малки и средни предприятия, работещи на територията на Столична община.

С това споразумение ОГФМСП - СО, съвместно с Банка ДСК, дава нова възможност за създаване на благоприятна среда за развитието на малки и средни предприятия.

Основната цел на Общинския Гаранционен Фонд /ОГФ/ е провеждането на политика за стимулиране на сектора на МСП и създаване на оптимални условия за тяхното развитие, като третира преференциално следните категории: жени предприемачи, лица с увреждания, собственици на МСП до 30-годишна възраст и фирми, осигуряващи собствени източници и средства за съфинансиране на бизнес проекта.

Фондът третира преференциално бизнес проекти в следните области: високи технологии и информационни услуги, туризъм и в частност семейно хотелиерство и ресторантьорство, производство и търговия на стоки и услуги от леката и хранителна промишленост, транспорт и транспортни услуги за населението, услуги, предоставяни от домашни лекари, зъболекари, рехабилитатори, и психотерапевти и др.

Снимка: Profit.bg