Първият супермаркет Пикадили в Стара Загора и 15-и по ред обект на търговската верига беше официално открит на 31 октомври 2008 г.

Лентата прерязаха изпълнителният директор на Пикадили Александър Чампаревич, Н. Пр. г-н Данило Вучетич, извънреден и пълномощен посланик на Република Сърбия в Република България, кметът на Стара Загора проф. Светлин Танчев и г-н Стефан Минчев, собственик и управител на „Александра Груп", инвеститор на Park Mall.

Новият супермаркет е разположен на 1 700 кв.м. търговска площ и се намира на територията на първия мол в Стара Загора - Park Mall на бул. „Никола Петков" № 52.

Продуктовата гама следва високия стандарт, гарантирано качество и разнообразие на предлаганите продукти и услуги, които наложиха Пикадили като един от лидерите в ритейл сектора.

Магазина предлага на своите клиенти над 16 хил. артикула, като повече от 6 000 души дневно се очаква да пазаруват в супермаркета. Той работи от 9 до 22 часа, без почивен ден. Със стъпването си в Стара Загора Пикадили осигурява над 100 нови работни места, а размерът на инвестицията възлиза на 5 милиона лева.

„Разрастването на веригата Пикадили е безспорно доказателство за това, че българите ценят качеството, модерното обслужване и предпочитат продукти с доказан произход", коментира Александър Чампаревич.

Освен изключителното разнообразие от готови храни и месни продукти, които се приготвят на място, на разположение на клиентите има специализирани щандове за деликатесни сирена и фурна за прясно изпечен хляб и хлебни изделия.

В деня на откриването всеки клиент получи на входа на Пикадили брандирана монета с ключодържател. Монетите са специално изсечени в Монетния двор и служат за отключване на количките за пазаруване.

За максималното удобство и улеснение на жителите и гостите на града, са предлаганите допълнителни услуги на Информационния щанд в новия супермаркет, на които ще се продават и ваучери за М Тел, Глобул и Вивател.

Георги Начев