Глобалната рейтингова агенция Fitch Ratings присъди дългосрочен рейтинг 'A-' (long-term issuer default rating - IDR) на българското подразделение на Societe Generale - Societe Generale Експресбанк, с негативна перспектива. Това е най-високият рейтинг, който може да бъде даден от Fitch на финансова институция в България.

Негативната перспектива на дългосрочния рейтинг на Societe Generale Експресбанк отразява дадения на България дългосрочен рейтинг в чуждестранна и в местна валута 'BBB' и 'BBB+'.

Рейтингът се дава на финансовите институции, като отразява тяхната капиталова стабилност, високата им доходност, управлението на риска и способността им своевременно да посрещат своите финансови ангажименти.

Fitch отбелязва, че Societe Generale Експресбанк е силно интегрирана в рисковия мениджмънт на Societe Generale, ползва се от подкрепата и надзора на банката - майка и това й осигурява стабилност.

От друга страна, значителна част от индивидуалния портфейл на Societe Generale Експресбанк е формиран от потребителски кредити с потенциален риск . Въпреки това индивидуалният рейтинг отчита сериозния франчайз, стабилния риск мениджмънт и качеството на активите, сравнително ограничения пазарен риск и адекватната капитализация. Това заявиха от Fitch в изявлението си.