Пазарът на апетитни имоти в Бургас разшири своите граници и излезе извън обсега на агенциите и строителите. През настоящия месец и Агенцията за държавни вземания ще разиграе на търг парцели и сгради, чиито локации никак не са лоши.

Така още в петък държавната институция ще предложи на бургазлии 88 805 квадрата в Малко Търново в участъка Бръдцето. Имотът е извън регулация и е на около 4 километра от града на асфалтов път.

От агенцията уточняват, че има и ел. захранване, което е добре дошло за всеки инвеститор.

През района преминава съоръжение за охрана на държавната граница, известно с наименование "кльон". Първоначалната цена на терена е 280 000 лева. Така квадратния метър излиза малко над три лева, което е крайно ниска цена за региона, коментират местни брокери. Кандидатите трябва да внесат 20% от първоначалната цена.

На 11 ноември пък ще бъде разигран на таен търг за нива в местността Парцелите в землището на Българово, която е с площ от 26 390 декара. Шест декара от тях са земеделска земя девета категория, 19 декара са трета категория. Първоначалната цена на имота е 18 200 лева. Депозитът за участие на търга възлиза на 3640 лева.

Топ-имот на Капчето също ще бъде предложен от АДВ. Теренът е 6 800 квадрата в землището на комплекс "Меден рудник", а цената му е четиристотин и осем хиляди лева. Според местните брокери цените в този район са необосновано високи и именно затова в момента пазарът е блокиран.

Повечето от нивите там вече процедура по смяна на предназначението. Цените варират от 20-45 и даже 50 евро на квадратен метър.

Според брокерите обаче реалните сделки се сключват 10-12 евро за квадрат.

АДВ ще разиграе през месеца и товарен автомобил Ивеко Магирус при първоначална цена 4 800 лева, както и камион "Мерцедес" за 6 000 лева. Тежките автомобили са иззети от държавата от бургаски цех за пластмасови изделия в Северна промишлена зона.

Източник: БГНЕС, Снимка: БГНЕС