Столицата на Великобритания Лондон си остава най-скъпата дестинация е Европа, където може да се наеме търговски имот, става ясно от последните данни на Knight Frank's, пише property-magazine.eu. В класацията са включени общо 21 водещи градове в Европа.

Наемите на луксозните офиси остават на цени по 1 497 евро за кв.м. на година, тези- в търговските центрове по около 6 000 евро, става ясно от изнесените данни.

Офис пазарът в Лондон в момента е достигнал своя пик и се очаква цените да поемат надолу в следващите месеци, смятат водещи анализатори в сектора.

Незаетите офис площи постепенно започват да нарастват, след като новопостроените офис сгради в Лондон се увеличиха през последната една година.

Наемите в търговските центрове в Европа продължават да поддържат високите си нива и през тази година, става ясно още от изнесените данни.

Започналата корекцията в цената на отдаваните площи започва да оказва влияние върху печалбата от наем в някои от най-големите пазари на Стария континент.

Според очакванията Лондон ще да повиши атрактивността на своя пазар за чуждите инвеститори въпреки по-силните икономически резултати, които могат да бъдат постигнати на пазарите в Източна Европа.