Перспективите пред автомобилното застраховане и проблемите на пазара в региона, свързани със застраховането на катастрофични и финансови рискове, ще бъдат обсъдени по време на застрахователния панел на 10-я Икономически форум за Югоизточна Европа. Съорганизатор на панела е Insurance.bg.

10-ят Икономически форум за Югоизточна Европа ще се проведе на 5 и 6 ноември 2008 г. в НДК. Юбилейното издание на събитието е под надслов „Регионални отражения на глобалните икономически предизвикателства". То се провежда под егидата на Министерство на икономиката и енергетиката и се организира от Български икономически форум.

Тематичната част за застраховането ще започне в 14:00 ч. на 6 ноември 2008 г. в зала 9 на НДК. Темите, които ще бъдат разгледани от лекторите, са посветени на актуални проблеми на автомобилното и имущественото застраховане, както и на застраховането на финансови рискове.

Участието си са потвърдили Ралица Агайн, зам.-председател на Комисията за финансов надзор, ръководещ управление „Застрахователен надзор", Цветанка Крумова, член на УС на НББАЗ и изпълнителен директор на ЗПАД „Армеец", Владимир Тодоров, председател на Българската асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи, които ще разгледат различни аспекти и проблеми на автомобилното застраховане у нас.

Проблемите на автомобилното застраховане в съседна Гърция ще представи Никос Павлопулос, зам.-генерален директор на една от водещите гръцки застрахователни компании International Life General Insurance S.A.

Гостите на панела за застраховане ще имат възможност да се запознаят и с последните новини около алтернативите за застраховане на катастрофични рискове в Централна и Източна Европа, които ще представи председателят на сдружение „Инициатива за национална програма за управление на катастрофични рискове" Румен Гълъбинов. Презентацията на изпълнителния директор на ЗПК „Лев инс" Стефан Софиянски ще бъде посветена на проблемите около застраховането на финансови рискове.

Застрахователният панел ще се проведе в рамките на тематичен поток „Финанси". Останалите три тематични потока на форума, по които ще се дебатира паралелно същия ден в зали 7 и 8 на НДК и ресторант Sky Plaza, са посветени на инфраструктурата, енергетиката и телекомуникациите.