Втората най-голяма презастрахователна компания в света Swiss Reinsurance Co., спря изпълнението програмата си за обратно изкупуване на акции, след като отчете загуба за третото тримесечие, свързана със структурирани продукти, информира Bloomberg.

Нетната загуба на компанията възлиза на 304 млн. швейцарски франка (259 млн. долара), или 93 сантима на акция, в сравнение с печалба от 1.47 млрд. франка, или 4.20 франка на акция, година по-рано. Осреднената предварителна прогноза на осем анализатори, интервюирани от Bloomberg, беше за печалба от 150 млн. франка.

Компанията прекрати временно програмата си за обратно изкупуване на акции на стойност 7.75 млрд. франка, от която беше изпълнила 51.2% към края на октомври.

Swiss Re все още може да изпълни програмата по план до април 2010 г., но това ще зависи от стабилизирането на капиталовите пазари, смятат от компанията.

Загубата на презастрахователя от структурирани суапове за осигуряване срещу кредитен риск възлиза на 289 млн. франка за тримесечието. Компанията потвърди таргета си за ръст от 10% в печалбата на акция и 14% възвращаемост на капитала.

Застрахователните искове свързани с ураганите Айк и Густав са коствали на компанията 365 млн. долара съобщават от Swiss Re.