Инвеститорите в сектора на недвижимите имоти трябва да извличат максималното от различните етапи, през които минава пазарът, твърдят от компания Lanesborough Asset Management.- Възможностите на инвестиционните фондове в САЩ и Европа се увеличават, най-вече със закупуването на активи на ниски цени.

Докато американските и европейските пазари вървят към спад и стагнация, пазарът на Обединените арабски емирства отчита стабилен растеж, пише Property.eu.

Макар условията за успешна инвестиция при сегашните условия да не са толкова сигурни и лесни, за находчивите инвеститори продължаат да съществуват възможности.

Членовете на Търговската камара на Абу Даби изразиха своите очакванията за ръст на БВП на страната за тази година от 10%. Потенциалът на секторите, несвързани с добива на петрол, биха могли да доведат до четирикратен ръст на икономиката до 2025 г. смятат експерти.

Това със сигурност ще подкрепи и ръста в сектора на недвижимите имоти, който се очаква да достигне около 10-20% на година. Недостигът на подходящи имоти в момента продължава да поддържа високите цени на наемите.