Строителният ръст, който се наблюдава през последните няколко години в България, значително подобри качеството на строителството, използваните материали и най-вече външния изглед на сградите.

Новите жилищни проекти на пазара стават все по-големи. Освен апартаменти вече в много от случаите в сградата се предлага и фитнес зала, плувен басейн или някакво друго съоръжение за приятно прекарване на свободното време.

Типичен пример за мащабен жилищен комплекс е намиращият се между "Овча купел" и Горна Баня комплекс "Зеленика".

Той включва 2000 апартамента с по една, две или три спални помещения, като има възможност за съединяване на две помещения в едно, по желание на клиента. Това е една сравнително нова услуга, предлагана от някои строителни компании, като тя позволява на всеки собственик да направи разпределението на жилището си уникално.

Всичко жилища разполагат със собствено паркинг място, което се намира на подземно ниво, като до него е осигурен директен достъп с асансьор от партерния етаж на жилищната сграда.

Това е единственият засега комплекс, който има собствена железопътна гара, осигуряваща перфектна транспортна връзка с централната част на града.

Като всеки модерен жилищен комплекс и "Зеленика" ще разполага с всички необходими съоръжения за свободното време. Комплексът включва спортни терени с игрища за баскетбол, футбол и тенис, паркинг и общи площи за свободното време.

Освен това ще има търговски и офис площи и хотел, които ще имат пряка връзка с гарата.