Инвестиционни компании в сферата на недвижимите имоти от Близкия изток започват все повече да придобиват дялове в престижни строителни проекти в Лондон, пише Property Wire.

Катарска инвестиционната компания Qatari Diar, собственост на кралското семейство, закупи дял от жилищния комплекс Project Blue, които е един от най-скъпите в Лондон. В момента строителните работи по проекта се извършват от компанията Christian Candy's CPC Group.

Компанията Candy & Candy, ръководена от братята Кристиян и Ник Канди, все още ще бъде отговорна за част от строителните работи, качеството, маркетинга, интериорния дизайн и архитектура на проекта чиято стойност е 1 млрд. паунда.

Проекта Project Blue включва общо 638 апартамента разположени на терен с площ близо 50 хил. кв.м. на бивша база на Министерство на Отбраната на Великобритания.

Според ръководството на CPC Group, общата работа с катарската компания Qatari Diar ще спомогне за по-доброто и бързо развитие на проекта.

През февруари двете компании излязоха на главните страници на повечето британски вестници със закупуването на терена от правителството за 959 млн. паунда.