Световната финансова криза едва ли ще повлияе на времето, необходимо за завършването на строителните работи по дубайската кула, предвидена да стане най-високата сграда в света, пише РИА Новости.

Това стана ясно след изявление на генералния секретар на компанията Dubai World Фарид Мухамед Ахмед.

В изказването. публикувано от вестника "Ал-Баян", ръководителят на дубайската строителна компания, собственост на правителството, пояснява още, че изграждането на проекта е изцяло финансирано.

Строителството на уникалния небостъргач с помощта на международен консорциум, ръководен от южно корейската компания Samsung, по данни на местната преса, трябва да бъде завършено до следващата пролет.

Генералният секретар на компанията Dubai World прикова вниманието на всички, като даде сведения за височината на сградата, която със сигурност ще постави световен рекорд.

Небостъргачът ще бъде висок около 1 км, като предишния път той обяви пред пресата, че кулата е минала височината от 800 метра.

Данните не са окончателни. Точната информация за височината на новата кула ще бъде обявена веднага след нейното завършване, преди да бъде официално открита.