Една от най-големите германска верига магазини с намалени цени Aldi обяви, че планира да инвестира в около 350 млн. евро в Ирландия, пише ProperytEU.

Целта на инвестицията е отварянето на 35 нови магазина в страната в следващите три години, става ясно още от съобщението, направено от компанията.

Aldi навлезе на ирландския пазар през 1999 г. като в момента има 59 магазина из цялата страна, като най-голям брой е съсредоточен в столицата. Според официалните данни, веригата държи 4.5% от местния пазар за хранителни продукти.

Въпреки затрудненото икономическо положение в Ирландия, веригата е успяла да реализира ръст с около 20% в продажбите си за изминалата година, сочат данни изнесени от ръководството на компанията.

С откриването на новите магазини, тя се надява да успее да създаде около 650 нови работни места, уточняват от компанията.

Aldi се радва на много голяма популярност по целия свят, като магазини с марката има в САЩ, Канада и някои страни в Южна Америка.

Хранителната верига все още няма представителство е България, а и плановете и за следващите няколко години не включват разширяване на мрежата в нашата страна.