EUR/USD

През ноември европейската валута консолидира, но не успя да развие сериозна корекция. През изминалата седмица двойката консолидира отново и закри деня, практически без изменение. На седмичния таймфрейм низходящият натиск върху еврото остава силен, двойката направи корекция, но докато остава под 1.3250, рискът от средносрочно понижение ще се запази.

На дневната графика евро/долар направи консолидация, развитие на спад под 1.2550 не й се отдаде. Средносрочният риск от спад в района на 1.2000 се запазва, но е възможно да има възходящ импулс днес с тестване нивата на съпротива 1.2800 и 1.2850. Укрепване под 1.2630 ще сигнализира за понижение. Пробив над 1.2850 ще наруши текущия низходящ сценарий и може да провокира възстановяване на еврото.

GBP/USD

През изминалата седмица английската валута възобнови понижението и достигна до нов шестгодишен минимум, укрепване над силната зона на съпротива 1.5500-1.5550 не се получи. На седмичната графика низходящият натиск по паунда се запазва и ще остане силен, докато английската валута остане под 1.62.

На дневния таймфрейм паундът сформира дожи и продължава да остава в рамките на краткосрочния низходящ канал, рискът от по-нататъшно спадане остава висок, докато английската валута се намира под 1.5000. В същото време на дневния таймфрейм се появи риск от формиране на дивергенция. Укрепване на двойката под 1.4550 ще бъде сигнал в полза на по-нататъшно понижение. Задържане над 1.4770 може да провокира ръст за паунда в района на 1.5000.

USD/JPY

През изминалата седмица долар/йена продължи спада си и достигна минималното си равнище за последните 7 седмици. На седмичния таймфрейм низходящият натиск продължава да остава силен, докато двойката се задържа под 101.00. На дневната графика низходящият натиск ще бъде силен, докато двойката остава под 100.00. Рискът от продължение на низходящото движение остава достатъчно висок, укрепване под подкрепата 92.00 ще сигнализира за това. Индикаторът CCI току-що премина надолу линията 100 на часовата графика, предполагайки потенциални мечи перспективи.

USD/CHF

Ноември месец двойката рязко нарасна и достигна максимално ниво от средата на 2007 г. През изминалата седмица USD/CHF направи корекция, но към закриването на седмицата франкът загуби достиженията си и двойката рязко се покачи, макар че засега остава под 1.23.

На седмичната графика долар/франк остава в рамките на възходящата тенденция, укрепване над 1.1880 ще сформира сигнали за ускорение на ръстта. На дневния таймфрейм ръсттът продължава, едновременно се появи и риск от дивергенция. Двойката се задържа в рамките на краткосрочния възходящ канал. Като цяло швейцарецът е по-склонен към спад в района на целевото равнище 1.2550. Укрепване под 1.2050 ще сформира сигнали за понижение. Ръст над 1.2250 ще сигнализира за покачване.

Финансова къща Популярна Каса

*Мнението, изразено в този материал, не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат.