Доларът загуби голяма част от позициите, завоювани по-рано срещу еврото, след публикацията на данните за жилищния пазар, които превишиха очакванията на аналитиците, което подобри общите настроения и съкрати потоците на капитали в долари. Въпреки че отчетът по незавършените продажби на домове в САЩ показа снижение за октомври, се оказа, че то не е толкова рязко, както очакваха участниците на пазара.

Индексът на незавършени продажби на вторичния жилищен пазар - NAR, се понижи с 0.7% в месечно изчисление, в сравнение с прогнозата за 3.5%. Това помогна на американските фондове да се възстановят от по-ранните загуби и подтикна валутните инвеститори да се откажат от сделките в полза на нискодоходните валути-убежища, каквито са доларът и йената.

Вместо това инвеститорите започнаха да купуват високодоходни валути, каквато е еврото. Независимо от общите продажби на долара, американската валута остана доста силна, в сравнение с канадския долар, след като централната банка на Канада понижи вчера лихвения процент с 75 базисни пункта, до 1.50%.

EUR/USD

Вчера евро/долар направи колебливо движение. Двойката опита да се понижи, достигайки дъно на 1.2798, но по-нататъшният мечи импулс бе отхвърлен и еврото се покачи до дневен връх на 1.3000 и затвори на 1.2926.

След като проби триъгълната формация на четиричасовата графика, двойката се намира сега в нов възходящ канал. Макар че пазарът имаше известни колебания по-късно, образуваният чук на четиричасовия таймфрейм предполага, че е възможно да има още един възходящ импулс в кратък срок с тестване на нивата 1.3052 и след това 1.3217. Първата подкрепа е 1.2895, последвана от 1.2800.

GBP/USD

Паунд/долар не успя да задържи възходящото движение във вторник. Двойката направи дъно на 1.4678 и закри деня на 1.4751. На четиричасовата графика имаме сформиран триъгълник, който индикира, че двойката е в консолидационна фаза сега.

Пробив от триъгълника ще ни осигури по-ясни възможности за търговия. Най-близката подкрепа се вижда на 1.4678 (вчерашното дъно). Непосредствена съпротива е 1.5068. Пробив над това равнище ще доведе до по-нататъшно възходящо движение към района на 1.5050. CCI е в неутрална зона на четиричасовия таймфрейм.

USD/JPY

Долар/йена се търгуваше на по-ниски цени вчера, след като проби рейнджа между 93.60-92.50. Двойката достигна дъно на 91.93 и закри деня с цена затваря 92.12. По-рано тази сутрин имаше известен възходящ натиск и долар/йена сега се търгува на нива около 92.50.

Ключово ниво на подкрепа има на 92.60. Пробив на това равнище може да предизвика по-нататъшен низходящ импулс. На четиричасовия таймфрейм имаме низходящ канал, но индикаторът CCI премина нагоре -100 на четиричасовата и дневната графики, предполагайки потенциален натиск за нагоре.

Краткосрочна съпротива е 92.75, като пробив над това равнище може да предизвика движение към 93.50. Най-близката подкрепа е 91.90.

USD/CHF

Долар/франк не направи вчера значително движение, като отвори и затвори на почти една и съща цена (1.2047 и 1.2052). На седмичната графика имаме дълга меча свещ след 2 формации „обесен", което предполага обръщане посоката на движение и низходящ сценарий.

Този факт е подкрепен и от седмичния CCI, който е в прекупна зона и в посока надолу. Сигналите са низходящи. Първата съпротива за днес е 1.2080, последвана от 1.2150. Непосредствено ниво на подкрепа е 1.2000, пробив на което може да предизвика низходящ импулс към района на 1.1820.

Финансова къща Популярна Каса

*Мнението, изразено в този материал, не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат.