Нов договор за кредитна линия подписа ПроКредит Банк с Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР). Сумата на кредитната линия е 20 млн. евро и ще бъде усвоена на два транша, съобщиха от банката за Profit.bg.

Новото кредитно споразумение бе подписано от Чикако Куно, директор на дирекция за малки и средни предприятия в ЕБВР, а от страна на ПроКредит Банк от Петър Славов, председател на Управителния съвет и Румяна Тодорова, член на Управителния съвет.

Това е четвъртият договор за кредитна линия между банката и ЕБВР от създаването й през 2001 година с цел финансиране на малкия и среден бизнес. Досега ПроКредит Банк е усвоила 27 млн. евро по кредитните линии на ЕБВР, която е със седалище в Лондон, Великобритания.

Ресурсът от 20 млн. евро по новото споразумение, трезорът ще използва за финансиране на малки и средни предприятия и ще посрещне нарастващите нужди на предприятията от този мащаб за развитие на бизнеса им.

През годината банката увеличи лимита на най-търсените кредитни и лизингови продукти от 100 хил. на 200 хил. лв.

Към края на юни 2008 г., ПроКредит Банк България разполага със 72 клона в цялата страна. Общият текущ кредитен портфейл на банката възлиза на близо 1.12 млн. лв., отпуснати на повече от 59 хил. малки предприятия и физически лица.

Размерът на депозитите възлиза на близо 678 млн. лв., а броят на активните клиентски сметки в банката към края на юни е почти от 225 хил.