Международната рейтингова агенция Standard & Poor's (S&P) потвърди "А" рейтинга на австрийската UNIQA Group, както и стабилна перспектива за групата.

Сред причините за решението на S&P са важната конкурентна позиция на UNIQA като един от пазарните лидери в Австрия, убедителни възможности за продажби и ръста на компанията в Централна и Източна Европа, който е над средния за пазара.

Като други причини също така се споменават ускорената интернационализация и солидното оперативно представяне на UNIQA Group. Стабилната перспектива, според S&P, се дължи на очакванията за продължителна солидна капитализация, нарастване ефикасността на управление на разходите и силното оперативно представяне.

Силно разрастващата се дейност на групата извън Австрия също играе важна роля за положителната оценка. S&P вижда голям потенциал за растеж на UNIQA Group в Източна и Югоизточна Европа.

Оценката на S&P за финансовото състояние на UNIQA Group се базира и върху непроменените рейтинги на основните й компании UNIQA Sachversicherung AG ("A"), UNIQA Personenversicherung AG ("A") и UNIQA Re AG ("A"), както и на холдинговата компания UNIQA Versicherungen AG ("A-"). S&P също така потвърждава стабилната перспектива и на всички тези компании.