Финансовата криза в строителния сектор подтикна много инвеститори към по-нестандартни оферти. За първи път на пазара на имоти у нас се появиха коледни промоции.

Повечето фирми предлагат отстъпки в цената на апартаментите, ако бъдат закупени до края на годината. Други стигат и по-далече в желанието си да привлекат повече клиенти.

Участниците на пазара на имоти в цял свят изпробват различни методи, за да засилят търговията в един от най-засегнатите от кризата сектори. За първи път тази година подобна практика навлиза и у нас.

Ако традиционно по време на празниците ни заливат със стоки на по-ниски цени, тази година с намаление се предлагат вече цели апартаменти.

В някои случаи търговците предлагат различни бонуси като допълнение към покупката - безплатно обзавеждане, паркоместа, коли, DVD-та и телевизори. Някои чуждестранни продавачи на имоти стигат и по-далече по време на празници.

Индийски строители предлагат злато и схеми от типа „купи едно, вземи едно безплатно". Техни американски колеги пък предоставят като бонус екзотични екскурзии или луксозни коли.

Източник: Нова телевизия