Градската управа на Москва закупи жилища с обща площ 380 000 кв.м в града и областта за социалните нужди на града, съобщава РИА Носости.

Според данните жилища с площ 80 000 кв.м. от закупените се намират в северната част на града, друга част се намират в южните части на града, a някои жилища са разположени в близост до околовръстното шосе на града.

Цените са различни, като най-скъпи са в северната част, а най-евтините в района на околовръстното шосе, става ясно още от изнесените данни, акто при това те остават по-ниски в сравнение със средните пазарни, съобщава говорител на московското кметство.

Общинските жилища ще се използват за социални нужди, като в тях се предвижда да бъдат настанявани хора, загубили жилището си в следствие на природно бедствие, болни и стари хора, съобщават от кметството.

Все пак доста представители на градската управа в московското кметството изразиха опасения, че не всички жилища ще бъдат дадени на нуждаещи се.

След падането на комунистическото управление в Русия, във всички големи градове се появиха много бездомници и социално слаби хора.