EUR/USD

През ноември европейската валута консолидира, не успявайки да развие сериозни корекции, а през декември рязко се покачи. През изминалата седмица двойката преодоля нивото 1.36, рязко нарастна и достигна силното равнище на съпротива 1.47, след което коректира силно надолу. На седмичния таймфрейм евро/долар нарастна и тества ключовата зона на съпротива.

На дневната графика възходящият натиск ще се запази, докато еврото се задържа над 1.3550. Резкият ръст на европейската валута бе провокиран от ниската ликвидност на пазара. На часовата графика имаме низходящ ценови канал, така че сигналите остават мечи с цел в района на 1.3750 в среднорочен период. Укрепване под 1.3810 ще формира сигнали за понижение. Укрепване над 1.4100 може да провокира ръст на еврото.

GBP/USD

През изминалата седмица английската валута консолидира, развитието на ръст отново не й се отдаде. На седмичната графика низходящият натиск върху паунда ще се запази и ще остане силен, докато английската валута остава под 1.5900. На дневния таймфрейм английската валута сформира дивергенция и преодоля горната граница на краткосрочния низходящ канал, но развитието на ръст не й се отдаде, след което двойката отново се понижи.

Укрепване под 1.4800 ще бъде сигнал в полза спада на кабела. Укрепване над 1.5150 може да провокира ръст за паунда. Сигналите остават низходящи с цел в района на 1.4550 в средносрочен период.

USD/JPY

През изминалата седмица долар/йена продължи понижението и достигна минимални нива за последните 13 г. На седмичния таймфрейм низходящият натиск продължава да остава силен, докато двойката се задържа под 96.50. На дневната графика двойката също остава под низходящ натиск, снижението се ускори.

При това йената достигна силното равнище на подкрепа в района на 87.00 и засега не може да го преодолее. На часовата графика можем да видим как японската валута се движи в рейндж между 90.00 и 88.40. За днес може да се очаква променлива търговия отново. Укрепване под подкрепата 84.40 ще сигнализира в полза на по-нататъшното понижение. Задържане над нивото 90.10 може да провокира ръст.

USD/CHF

Миналата седмица двойката рязко се срина след образуването на връх. На седмичната графика долар/франк преодоля подкрепата в района на 1.1670, след което рязко рухна, показвайки най-силния спад за съвременната история. На дневния USDCHF рязко коректира след силното понижение. Ситуацията по франка остава многозначна, тъй като укрепване под 1.0480 не успя да има, което запазва риска от възобновяване на ръстта, в същото време обаче и зоната на съпротива 1.2250-1.2300 не можа да бъде преодолята.

Формацията „чук" на дневната графика ни дава валидни сигнали за бичо обръщане. Укрепване под 1.0930 ще сформира сигнали за понижение. Ръст над 1.1150 ще сигнализира за покачване. Сигналите остават възходящи с цел в района на 1.1331.



Финансова къща Популярна Каса

*Мнението, изразено в този материал, не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат.