Един от водещите Европейски международни консултанти на недвижими имоти King Sturge обяви откриването на представителен офис в София.

Офисът на King Sturge е изцяло собственост на фирмата и на първо място ще концентрира дейността си в подпомагане и маркетинг на търговски и индустриални проекти от името на Денси, ZBS и Bulgarian Property Developments, както и консултантска работа с клиенти като Plaza Centers.

Екипът е воден от Андрю Пиърсън, който се присъединява от King Sturge в Прага, където през последните три години и половина е оглавявал агентската дейност на фирмата, фокусирайки се върху офисни площи. Преди това той е работил четири години за King Sturge във Великобритания.

"Изключително интересно е създаването на King Sturge в България," казва той. „С нетърпение очаквам изграждането и развитието на нашия екип, работата по проектите, които имаме вече и разрастването на бизнеса. Ние правим това без каквито и да било местни асоциации и ще комбинираме съчетания от знания както на местно, така и на международно ниво, с цел да дадем на клиентите си възможно най-доброто обслужване"

Ричард Фидис, Управляващ партньор за Континентална Европа каза за откриването в София: "Има много възможности в България и благодарение на нашето минало и профил в региона King Sturge е много добре позициониран да консултира и подкрепя клиенти, които вече са влезли на пазара или имат това намерение."

King Sturge офис София ще предлага агентска работа във всички сектори на недвижимите имоти, оценки, инвестиране, управление на имоти и консултантски услуги. В допълнение офисът в България ще работи много близо с вече съществуващите екипи в Румъния, Хърватска, Унгария и Сърбия.