По време на азиатската сесия вчера основните валути спаднаха, което доведе до засилване на долара през европейската търговия. Стоковите пазари се стабилизираха през американската сесия, отвеждайки повечето двойки обратно до нивата им на отваряне. Американският сенат прие първия проект от втория стимулиращ пакет по-късно през деня. В момента пазарите са в очакване на речта на новия секретар на щатската хазна относно банковите гаранции.

Суровият петрол закри по-ниско -$0.61 в края на нюйоркската сесия на $39.56 за барел. На американските борсови пазари Daw Jones спадна 9 пункта, или -0,12%, а NASDAQ беше фиксиран.

Днес очакваме излизането на Индекса на потребителското доверие IBD за февруари на 45.0.

EUR/USD

В понеделник евро/долар не успя да направи решително движение. Двойката направи опит за покачване, достигайки дългата цел 1.3070 и върха 1.3092, но затвори по-ниско на 1.3002. На часовата графика можем да видим как европейската валута не успя да пробие нивото на Фибоначи 61.8%, след което долара си възвърна силата. По-рано тази сутрин двойката проби второстепенния възходящ канал и Фибоначито 38.2% в района на 1.2950, което предполага по-нататъшен мечи сценарий с тестване нивото на подкрепа 1.2700 отново. Индикатора CCI премина надолу 100 на четиричасовия таймфрейм, индикирайки потенциален низходящ натиск.

GBP/USD

Паунд/долар направи умерено покачване нагоре вчера. Двойката достигна дългата цел на 1.4900, направи връх на 1.4984, но закри по-ниско на 1.4898. На четиричасовата графика имаме формация „обесен", последвана от 2 мечи свещи, което е индикация за потенциално низходящо обръщане. В същото време CCI е на път да пробие надолу 100, поддържайки сценария за низходящ натиск. Непосредствена подкрепа се вижда на 1-4765. Пробив под това равнище може да предизвика по-нататъшен мечешки импулс към района на 1.4630. Първата съпротива е зоната 1.4985-1.5000.

USD/JPY

В понеделник долар/йена се търгуваше с понижение. Двойката направи дъно на 90.88 и затвори деня малко по-високо на 91.46. На часовия таймфрейм имаме образувана симетрична триъгълна формация, която предполата консолидационна фаза. Пробив от триъгълника ще ни даде по-ясна посока на движението. Сигналите засега остават неутрални. Първото равнище на подкрепа е на 90.88 (вчерашното дъно), последвано от 90.15. CCI е току-що премина надолу линията -100 на часовата графика, давайки сигнали за потенциален низходящ натиск.

USD/CHF

След корекцията надолу в петък, вчера долар/франк направи умерено възходящо движение. На четиричасовата графика, обаче, имаме възходящ клин, като предупреждение за потенциално низходящо обръщане. Въпреки това, последователно движение над 1.1715 ще продължи възходящия сценарий с цел в района на 1.1820 в близко време. Краткосрочна подкрепа е 1.1670. CCI е в посока нагоре към линията 100 на четиричасовата графика, предполагайки възможен възходящ натиск.



Финансова къща Популярна каса

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат.