Бившите ръководители на британските банки Royal Bank of Scotland (RBS) и HBOS публично изразиха "безрезервните си извинения" за личната си отговорност за финансовата криза, която принуди държавата да предприеме частична национализация на двете учреждения, съобщава Франс прес.

Лорд Стиънсън- бивш директор на HBOS, представи своите и на главния изпълнителен директор Анри Хорнби извинения за обрата на събитията пред финансовата комисия към Камарата на общините, предавана пряко по телевизията.

Директорът на RBS Том Макилоп, който също беше изслушан днес, се присъедини към техните "пълни извинения" към акционерите и обществото

Според него обратът за банката е настъпил след придобиването на холандската ABN Amro (най-голямата придобивка в сектора, реализирана през 2007 г. съвместно с Fortis и Santander), което беше определено от него като "грешка".

"Това, което платихме, не си струваше", тъжно отбеляза той.

Главният изпълнителен директор на на RBS Фред Гудуин се задоволи да каже, че вече е представил пълните си извинения и е щастлив да може да го направи отново.