Еврото и британската лира се консолидираха в ясно определени граници по време на азиатската сесия през нощта, след като цените силно спаднаха през нюйоркската сесия вчера. Очакванията за грандиозната схема на САЩ да спаси финансовите пазари от токсичните активи бяха осуетени, когато секретаря на Хазната Гейтнър предложи забележително малка прозрачност и яснота на детайлите от плана. Това изпрати цените на акциите рязко надолу и покачи валутите-убежища, като долара и йената регистрираха печалби.

Днес по време на европейската сесия водещи ще бъдат икономическите данни за Великобритания, с нивото на безработица и отчета на английската централна банка за инфлацията през тримесечието. В предстоящата реч на председателя на АЦБ - Марвин Кинг, се очаква да има основен намек за количествени облекчения в близък план чрез изкупуване на корпоративни облигации и ценни книжа с цел стимулиране на достъпа до кредитиране.

Участниците на пазара внимателно ще следят доклада за сигнали накъде ще тръгне политиката на АЦБ оттук нататък и всяко значимо отклонение от очакванията може да доведе до значителна нестабилност на британската лира.

EUR/USD

Вчера имахме доста волатилен ден. Двойката направи опит за понижение, с дъно на 1.2810 преди да скочи рязко нагоре, удряйки върха 1.3073 и закривайки по-ниско на 1.2912. На часовата графика можем да видим как след нарушението надолу на възходящия канал, двойката направи опит за покачване отново, но линията на подкрепа на канала свърши добра работа като силна съпротива. Сигналите остават низходящи с цели в района на нивата на подкрепа 1.2780 и 1.2706. Индикаторът CCI е в посока надолу към -100 на дневния таймфрейм, което предполага потенциален низходящ натиск.

GBP/USD

Формацията „обесен" ни даде валиден сигнал за низходящо обръщане вчера. Паунд/долар направи понижение до дъното 1.4457 и закри деня на 1.4541. На четиричасовата графика можем да видим, че възходящия канал бе пробит надолу. Краткосрочните сигнали са низходящи, с цели в района на 1.4290. Непосредствена съпротива е 1.4560, последвана от 1.4625. CCI току-що премина надолу линията 100 на дневната графика, сигнализирайки низходящ натиск.

USD/JPY

Във вторник долар/йена продължи низходящото движение. Двойката направи фалшив пробив нагоре на формирания триъгълник преди да обърне посоката и да направи реален пробив надолу. Сигналите са низходящи в близко време с цели в района на 89.60 и 89.00. Първото равнище на съпротива се вижда на 90.70. CCI току-що проби надолу линията 100 на дневната графика, давайки сигнали за потенциален низходящ натиск.

USD/CHF

Вчера долар/франк направи доста волатилно движение. Двойката се опита да се покачи, достигайки връх на 1.1780 преди да се срине надолу до дъното 1.1505 и да затвори на 1.1565. На часовата графика може да се види, че цената е на път да тества долната трендлиния. Краткосрочните сигнали за търговия са низходящи с тестване нивото на подкрепа 1.1450, но остават неясни в средносрочен план. CCI току-що премина -100 на четиричасовата графика, предполагайки възможен възходящ натиск с тестване на съпротивата 1.1670.

Финансова къща Популярна каса

Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат.