Няколкократно увеличение на българските туристи се забелязва напоследък в Пампорово, заяви Георги Карамитев, директор на ски-училище "Пампорово".

Според хотелиери завръщането на българските туристи се дължи на въведената през последните месеци гъвкава ценова политика и поевтиняване на офертите в лева с въвеждането на пакетни цени. Ски курортът е препълнен с туристи през празничните дни, като преобладаваща част от клиентите са български туристи.

Увеличеният български туристически поток компенсира намалението на чуждестранни групи, обясняват хотелиери. Чрез предлаганите през последния месец пакетни оферти за 3, 5 или 7 дни, почивката на българските туристи в Пампорово поевтинява значително.

Намаление на чуждестранните групи в сравнение с миналия зимен сезон е факт, обяснява Георги Карамитев. Английски, ирландски, руски, турски и гръцки ваканционни групи почиват в момента в Пампорово. Последните за сезона чартърни полети с английски и ирландски туристи се очакват до 4 април.

Около 100 см е снегът по основните писти в курорта, уточняват от ски-училището. Функционират всички писти с изключение на трасето от вр.Снежанка до Смолянски езера.

Източник: БТА