Холдингът AG Capital продаде едно от дружествата си, като от началото на този месец компанията Rеgent's има нов собственик. Това е Стефан Косев, познат като лице на екипа, развил верига супермаркети Пикадили.

"Regent's и другата консултантска компания в холдинга Forton International имаха сходна и по тази причина конкурентна дейност. Продаваме Regent's, за да можем да вложим 100% от усилията си в сегмента на бизнес имотите върху развитието на Forton International и партньорството ни с международната компания Cushman&Wakefield, както и върху развитието ни на Балканите - Сърбия, Македония, Косово и Албания", коментира Главният Изпълнителен директор и основател на AG Capital Христо Илиев.

Плановете на новия собственик са в краткосрочен план да развие различните направления на брокерския и консултантски бизнес.

"Въпреки специфичната икономическа ситуация, аз оценявам възможностите на този пазар ", коментира сделката новият собственик Стефан Косев.

"Като дългогодишен клиент на всички водещи компании за имоти в България и активен партньор на много дивелъпъри, знам какво очакват и търсят клиентите, което ще ми помогне в работата с Regent's. Считам, че моментът е изключително подходящ за изграждането на дългосрочни отношения между инвеститорите и качествените консултанти, защото пазарът е труден и нито една от страните не може да се справи сама", допълни той.

Изпълнителният директор на Regent's- Вили Бельов запазва длъжността си. На този етап не се предвиждат други персонални и структурни промени в компанията. Планира се разширяване на консултантския екип.

Засега финансовите параметри на сделката остават в тайна.