Българо-Американска Кредитна Банка АД (БАКБ) започва активно да предлага депозити, като по този начин финансовата институция диверсифицира източниците си на набиране на ресурс.

Клиентите на банката имат възможност да спестяват в предпочитаната от тях валута - лева, евро или долар. Периодите на депозитите могат да бъдат стандартните един месец, три, шест, 12 или 24 месеца. Освен това БАКБ предлага на клиентите си сами да определят срока, при който да вложат парите си в банката.

Лихвите стартират от 4.0% за едномесечен срочен депозит в лева и достигат 7.0% за двугодишен срочен депозит в лева. За суми над 30 000 валутни единици банката предлага преференциални лихвени условия, които могат да бъдат договорени индивидуално с всеки клиент.

Клиентите имат избор и по отношение на изплащането на лихвата - тя може да се натрупва върху първоначалната сума на депозита или да се превежда по друга тяхна сметка в БАКБ. Допълнителен бонус са безплатните операции с депозитите на датата на падеж.

За да популяризира финансовите си продукти, от началото на март банката стартира рекламна кампания със слоуган „Спестете повече от пари".

БАКБ е специализирана в предоставянето на финансиране на малки и средни предприятия в различни сектори на икономиката с акцент върху строителството и туризма.

Банката е 17-та по размер на активите към края на 2008 г. по данни на Българската Народна Банка. Основана е през 1996 г. Двата най-големи акционера в БАКБ са ирландската банка Allied Irish Banks (AIB) и американския инвестиционен фонд Грамърси имърджинг маркет фонд (Grammercy emerging market fund). Акциите й се търгуват на Българката Фондова Борса - София.

Към края на 2008 г. активите на банката достигат 818.7 млн. лв., а отпуснатите кредити до клиенти са общо 676.3 млн. лв.