Заеми на обща стойност до 20 млн. лв. ще отпусне УниКредит Булбанк на български микро, малки и средни предприятия по споразумение за кредитна линия с Българската банка за развитие. Това съобщиха от УниКредит Булбанк до медиите.

Кредитите от УниКредит Булбанк могат да се използват от фирмите у нас за средносрочно и дългосрочно инвестиционно финансиране, проектно финансиране за техническо обновление; усвояване на нови технологии, ноу-хау, увеличение на конкурентоспособността и експортния потенциал; проекти по структурни фондове на ЕС; краткосрочно пред-експортно финансиране.

Индивидуалните заеми са в размер до 2 млн. лв. за максимален срок до 10 години. Фирмите получават и допълнителна подкрепа заради възможността да ползват гратисен период от УниКредит Булбанк до 3 години.

Лихвата по заемите, отпускани по кредитната линия с ББР, е определена на 8 процента. Отклонение може да има само ако ОЛП на БНБ се промени с два процентни пункта от нивото му към 29 декември 2008 г. което е 5.77 процента, съобщават от УниКредит Булбанк.

Източник: БНР