За първи път в България с обекти в Ритейл Парк Пловдив стъпва немската компания Deichmann, която е най-голямата верига за търговия с обувки в Европа. В парка влизат и Euroland и Вис Виталис - специализирана в детските стоки.

Новите магазини ще отворят врати на 14 март 2009 г., когато е официалното откриване на първия у нас търговски парк - Ритейл Парк Пловдив. Обектите в мащабния проект Ритейл Парк Пловдив започнаха поетапно да отварят врати в началото на миналата година, когато за първи път у нас стъпи хипермаркетът bauMax, разположен в една от сградите на парка.

Целият комплекс е построен на терен от 42 650 кв. м., на бул. „Менделеев" 2 Б („Асеновградско шосе") и обединява две сгради с разгърната застроена площ от 26 400 кв.м. и паркинг за 450 автомобила. Инвеститор е Лендмарк, а размерът на инвестицията надхвърля 21 милиона евро.

Магазини в парка имат гръцката компания за производство и търговия с облекла и обувки Sprider, най-голямата компания за търговия със спортни стоки на българския пазар Sport Depot; българската верига магазини за битова електроника, офис оборудване и телекомуникационни продукти Техномаркет.

Чрез Ритейл Парк Пловдив за първи път у нас навлезе наложилият се международен формат на търговските паркове. Отличителна характеристика е големината на търговските площи и възможността за семейно пазаруване. Над 700 000 души от Пловдив, Асеновград и Пазарджик са потенциалните клиенти на търговския парк.

Първата сграда, с наемател bauMax, е с площ 13 300 кв. м, а втората сграда предоставя 13 100 кв.м РЗП, като включва общо 8 магазина с площ от 600 до 2 200 кв. м., ресторант с площ 850 кв. м. и супермаркет с площ 2 000 кв.м. Сградите са на две нива с просторно обемно пространство, стъклени асансьори и ескалатори в големите магазин.