Бивши ръководители на Merrill Lynch, между които и двама главни изпълнителни директори на банката, са инвестирали в хедж фондове, които са загубили пари от схемата на Бърнард Мадоф, информира Reuters, позовавайки се на публикация на Wall Street Journal.

Бившите главни изпълнителни директори Дейниъл Тъли и Дейвид Комански, както и бившият ръководител на инвестиционното банкиране Бари Фридбърг лично са инвестирали във фондовете, създадени от бившия шеф на брокерското подразделение на банката Джон Стефънс.

Bernard L. Madoff Investment Securities LLC фалира, след като 70-годишният трейдър на Уолстрийт беше арестуван и обвинен в измама с ценни книжа през декември миналата година.

Мадоф, който е бивш председател на пазара Nasdaq, в момента е под домашен арест в луксозния си апартамент в Манхатън, докато тече разследването срещу него.

Неговата компания се е състояла от брокерско и инвестиционно подразделение, които Мадоф е управлявал отделно в една и съща сграда в Ню Йорк.

Той признава пред синовете си през декември, че инвестиционното подразделение всъщност е една огромна финансова пирамида, загубите от която възлизат на 50 млрд. долара.