Hilton Hotels Corp, която е собственост на Blackstone Group LP, днес представи нова марка луксозни хотели наречена Denizen, информира Reuters

Дългоочакваното изявление идва в момент когато луксозните хотели и курорти губят популярността си поради задълбочаващата се рецесия, тъй като компаниите намаляват допълнителните си разходи за луксозни почивки.

Продължаваме да развиваме дейност в предизвикателна макроикономическа среда, но Denizen Hotels показва нашата отдаденост към инвестиции в дългосрочния ни растеж," се казва в изявление на Кристофър Насета, президент и главен изпълнителен директор на Hilton.

От Hilton твърдят, че новата марка ще набляга на изключителния дизайн и услуги на достъпни цени, оформяйки портфейла от активи на компанията в областта на луксозния лафстайл, между които са Waldorf Astoria, Waldorf Astoria Collection и Conrad Hotels & Resorts.

От Hilton съобщават, че хотели от веригата Denizen ще има в метрополиси, градски райони, както и в курорти.

В момента се водят преговори за построяването на хотели в Абу Даби, Бевърли Хилс, Калифорния, Буенос Айрес, Истанбул, Йерусалим, Лондон, Мумбай и Ню Йорк.