Анализът е на Димо Димов от ИП Карол:

На графиката е представено работното броене което следвам от месеци. Според него спадът от 1.4718 е корективен по характер и е вълна Bот равнинна корекция (flat). Ако съм прав трябва да се очаква поскъпване във вълна Cза тест на върха 1.4718.

Големият проблем в случая е да се намери ниво за влизане на стратегическа дълга позиция за очакваното огромно движение с приемлив стоп. Както знаете досега няколко пъти се опитвах да купя с идеята за поскъпване към 1.5000, но след като пазара не тръгваше нагоре бях принуден да излизам от своите дълги позиции.

Текущо краткосрочната картинка отново не дава никакъв сигнал за оформено дъно и непосредствено предстоящо силно поскъпване, но два допълнителни факта ме карат да мисля, че или дъното вече е видяно, или то ще бъде видяно до дни.



Първият факт е показаната тройна дивергенция на индикатора MACDна дневна графика което е потенциален много силен бичи сигнал. Другият факт е започналото силно поскъпване при EUR/GBPот последните дни което според мен има потенциал за достигане на паритет между еврото и британския паунд т.е. нива от 1.0000.

С оглед на изложеното заех дълга позиция по-рано днес (която трябва да призная е прекалено рискова към момента)

Анализът има прогнозен характер и не представлява предложение за покупка или продажба на валута