На 10-ти март, 2009 година Банка Пиреос България официално откри своя бизнес център в София. Бизнес центърът ще бъде фокусиран върху нуждите на малкия и среден бизнес и успешното усвояване на кредитните линии на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР).

Новият бизнес център ще предлага кредитни продукти и информация за различни финансови услуги. Те ще включват отпускане на оборотни средства за закупуване на суровини и покриване на режийни разноски, срочни кредити за придобиване на активи (компютърно и машинно оборудване, превозни средства и други), кредитиране на микро предприятия по линия на ЕБВР.

Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) и Банка Пиреос ще работят заедно в подкрепа на малкия и среден бизнес, енергийната ефективност и инвестициите във възобновяемите енергийни източници, както и на инфраструктурни проекти в малките и средно големи общини с помощта на финансиране отпуснато от Европейската комисия.

Кредитните линии, възлизащи на 35 милиона евро, отпуснати от ЕБВР на Банка Пиреос България, са придружени от допълнителна експертна помощ от страна на Европейската комисия, включително техническо подпомагане.