Кризата в строителния бранш ще засегне най-вече високото строителство на хотели и курортни комплекси. На този етап това не може да бъде компенсирано със средства от европейските фондове и държавата. Това каза в Ловеч министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов.

Той се срещна с областното ръководство на Национална агенция „Пътна инфраструктура", представители на строителния бранш и кметове на общини, подали проекти по програма „Регионално развитие".

Министър Гагаузов каза, че обемът на строителството в България ще бъде по-голям тази година в сравнение с миналата въпреки икономическата криза. Повечето инвестиции ще бъдат в пътна, железопътна, водна инфраструктура и за комуникации в населените места.

Асен Гагаузов заяви:„Правителството предвиди 900 млн. лв. инвестиции в бюджета повече от миналата година. Втората причина е в това, че през настоящата година ще започне изпълнението на договорените и които ще се договорят обекти по различните оперативни програми, които са за няколко милиарда лева."

Източник: БНТ, Снимка: БГНЕС