Румънският бизнесмен Йон Радулеа - собственик на най-големия строителен проект в Букурещ - Sema Park, се очаква да спечели около 30 млн. евро следващата седмица от продажбата на два офис центъра на Europolis.

Продажбата беше уговорена още през 2006 г. на първоначалната цена от 90 млн. евро, която в последствие се повиши на 100 млн. долара, съобщава Business Standard.

Последното плащане за дял в двете офис сгради от Sema Park ще стане през следващата седмица и за сега не може да бъде съобщена точната цена, заяви изп. директор на Europolis за Румъния Мариан Роман.

За сега Йон Радула също отказва да коментира точната сума която ще получи при продажбата, както и в какво ще инвестира парите.

Бизнес парк Sema Park е разположен на площ от 420 декара в близост до бившата фабрика Semanatoarea. Общата застроена площ на сградите ще бъде 980 000 кв.м, а паркингите са с площ 40 000 кв.м.

Според прогнозите общата пазарна стойност на парка ще надхвърли 1.3 млрд. евро, което го прави един от най-скъпите имоти в страната.

В момента завършва втора фаза от реализацията на проекта, която включва четирите офис сгради с обща площ 50 000 кв.м.

Строителството на хотела, който също е част от проекта Sema Park се очаква да започне тази есен. След него ще бъде построен и мол, чиято стойност, според първоначалните прогнози, ще бъде 180 млн. евро.