Въпреки негативните новини за икономическото състояние на страните в Източна Европа, данните от последния доклад на Jones Lang LaSalle носят положителни отзиви за инвеститорите в имотния сектор, пише Europe-re.com.

Най-предпочитаните дестинации сред наемателите остават Будапеща, Букурещ, Прага и Варшава, които продължават да предлагат относително балансирани пазарни условия. Все пак, някои критици прогнозират понижение в наемните нива и увеличаване на свободните площи в Будапеща и Варшава през следващите 2 г.

Букурещ се очаква да стане най-предпочитаната дестинация за наемателите на бизнес имоти през 2012 г., като през следващите 3 години условията във всички по-големи градове в региона ще останат стабилни.

Унгария ще продължи да привлича инвестиции от чужди компании, заради изгодните условия и по-евтината работна ръка.

Офис пазарът в столицата Будапеща ще продължи да предлага луксозни площи в добри локации, както и възможност за бъдещ растеж на сектора.

Строителните предприемачи в ЦИЕ разбират, че настоящата ситуацията налага промени в условията за отдаване на бизнес площи, за да могат да се задържат наемателите.

Модерни бизнес сгради с гъвкави условия в договорите за наемане и атрактивни цени са бъдещето, към което всички трябва да се ориентират.

Пазарите в ЦИЕ се очаква значително да подобрят нивото на предлаганите услуги през следващите няколко години, с което ще привлекат много международни инвеститори, прогнозират експерти.