САЩ е една от най-популярните туристически дестинации в света, като всяка година се посещава от десетки милиони туристи. Кои обаче са най-известните туристически атракции? Въпреки рецесията, списание Forbes предрича, че за следните места винаги ще има желаещи:

Национален исторически парк „Independence" - разположен e на територията на щата Пенсилвания, има площ 180 000 кв.м, като обхваща няколко района свързани с американската революция и борбата за независимост. Там се намира и сградата, в която е подписана Декларация за обявяване на независимостта на САЩ, известна с огромната си камбана.

Само през изминалата година паркът е бил посетен от 4 млн. туристи, което е ръст с цели 10% спрямо предишната година.

Има и друга основна причина с която националният парк е атрактивен за толкова много туристи и това в безплатният вход. В условията на икономическа криза всяка атракция чието посещение е по-евтино привлича много хора.

Подобна е ситуацията с многобройните музеи в столицата Вашингтон, които са част от National Mall - там също няма вход. Всяка година те се посещават от около 1 млн. туристи.

Други безплатни атракции във Вашингтон са паметниците на едни от първите американските президенти Ейбрахам Линкълн, Джордж Вашингтон и Томас Джеферсън.

Според официалните данни най-големият град в страната - Ню-Йорк е бил посетен от 47 млн. туристи през 2008 г., като най-популярната дестинация в града е площад Times Square.

Sam Antonio River Walk беше обявена за номер 1 развлекателна дестинации в щата Тексас. Там също отчитат увеличение на посетителите спрямо 2007 г. Уличните паради и фестивали там всяко лято привличат туристи както от други страни, така и от останалите Щати.

За разлика от гореспоменатите, някои други дестинации са отчели драстичен спад в интереса към тях изминалата година. Световноизвестният сред сърфистите плаж Уайкики на Хавайте например регистрира намаление с 11% в броя на посетителите.

В класацията не са включени популярни развлечения като търговските молове и казината. Един от най-големите молове в САЩ Mall of America в Минеаполис е бил посетен от 40 млн. души през 2008 г.