България продължава да бъде привлекателна дестинация за чуждестранните инвеститори стана ясно в Кан. Това казаха за Profit.bg от Прайм Пропърти БГ АДСИЦ. Фондът е една от шестте компании, представили нашата страна на световното изложение за недвижими имоти - MIPIM, което се проведе преди дни във Франция.

Там интерес към бизнес проектите на дружеството - „Бизнес Парк Пловдив" и „Прайм Бизнес Център", са проявили инвеститори от Русия, Гърция, Белгия, Италия и САЩ. Паралелно с това крайни клиенти, предимно от Русия и Гърция, са показали своите лични инвестиционни намерения към Българското Черноморие.

„Като традиционно място за срещи с крупни инвеститори, предприемачи, международни хотелски оператори, MIPIM доказа, че е предпочитано място за контакти с крайни потребители и водещи фигури в бизнеса с недвижими имоти. Изложението ни даде възможност да се срещнем с потенциални ко-инвеститори и партньори и да си сверим часовника с това, което се случва в сектора по света. Нашите проекти „Бизнес Парк Пловдив" и „Прайм Бизнес Център" по нищо не отстъпват на качеството на проекти от страни с развита икономика", посочват от Прайм Пропърти БГ.

От фонда отчитат, че част от причините, които поддържат интереса на инвеститорите към нашата страна, са - все още високият потенциал на пазара на недвижими имоти и по-ниските цени в сравнение с другите европейски страни; по-малкият процент модерни офис и търговски площи на глава от населението; подходящите икономически условия и членството на страната в ЕС.

Няколко основни тенденции на пазара бяха очертани по време на изложението, споделят от публичната компания. Експертите са единодушни, че високите нива на възвращаемост и бързите печалби от последните няколко години трудно ще могат да се постигнат в близко бъдеще.

По отношение на българския пазар, от дружеството смятат, че ще се появят нови възможности за развитие, тъй като някои от фирмите, които доскоро са имали планове за изграждане на обекти в България се оттеглят. От друга страна, положителното влияние на кризата е възможността да се договарят по-добри условия с изпълнителите на проектите, поради ограничаването на мащабите на строителство.

Сн.: Прайм Пропърти БГ АДСИЦ