Анализът е на Димо Димов от ИП Карол:

На графиката е представено работното ми броене за поскъпването започнало от дъното от началото на месеца 1.2457. Движението нагоре е доста силно, но според мен не се касае за импулс, а за сложна корективна комбинация. Ако предположение се окаже вярно, би трябвало това движение да е вълна от триъгълник което от своя страна води извода, че очакваното от мен силно движение за тест на върха 1.4718 все още не е започнало. С оглед на тези мисли излязох вчера от заетата в понеделник дълга позиция и дори се опитах да заема два пъти неуспешна къса позиция.

Независимо от факта, че пазарът расте вместо да пада, моето мнение е, че предстои да видим спад от минимум 61.8 % на движението започнало от 1.2457. Ако върхът вече е видян (в което честно казано се съмнявам, тъй като може да видим и тест на 1.3200), съответното ниво е 1.2720. Първи сигнал, че този сценарий се развива ще е спад под 1.2986 и с оглед на това слагам сел стоп ордер под него.

Единствено рязко поскъпване от тук от няколкостотин пипса ще отхвърли идеята за предстоящо движение надолу и ще докаже, че все пак поскъпването е импулсивно противно на моите очаквания.

Анализът има прогнозен характер и не представлява предложение за покупка или продажба на валута.