Холандската Golden Tulip Hospitality Group е подписала споразумение с Royal Bulgarian Ltd., за управление на новопостроения курорт Royal Tulip Golf, Spa & Wellness Resort в Балчик, пише hotelsmag.com. Това ще бъде първият Royal Tulip в България и се очаква да отвори през април следващата година.

Royal Tulip Golf & Spa ще бъде част от курортния комплекс LightHouse Golf Resort, който включва голф игрище с 18 дупки, разположен близо до Варна. Хотелът разполага със 189 луксозни стаи, център за конференции и различни събития, спа и уелнес, здравна и стоматологична клиника, фитнес и тенис, ресторанти, бар, магазини и плажен клуб.

"През последните няколко години България може да се похвали с най-голям ръст в строителството на хотели в региона, а Балчик по-специално се развива бързо като обещаваща луксозна турситическа дестинация.", казва Ханс Кенеди, президент и главен изпълнителен директор на Golden Tulip Hospitality Group,

"Royal Tulip LightHouse в Балчик, разположен на голф игрището LightHouse, определено допринася за развитието на България като една фантастична голф дестинация. Балчик е уникален голф център с трите си игрища с по 18 дупки - Блек Сий Рама и Тракийски скали (проектирани от Гари Плеър) и LightHouse (проектирано от Йън Уснам). Този нов сегмент от луксозния туризъм в България е изключително важен за развитието на тази красива страна, казва Ян Шрасер, главен изпълнителен директор на Royal Bulgarian.

Royal Bulgarian Ltd. е компания с швейцарски и български капитал, която има офиси в двете страни. Компанията развива дейност в различни сектор на туризма като голф, ски, пътувания и недвижими имоти.

Снимка: lighthouse-bg.com