Холандският депутат Геерт Вилдерс смята, че България и Румъния трябва да напуснат ЕС, съобщава "Франкфуртер Алгемайне Цайтунг", цитиран от "Дойче Веле".

Мнението си Вилдерс изказва в интервю за германското издание, озаглавено "Имиграцията - оръжие във войната за ислямизиране".

Според ексцентричния холандски депутат България и Румъния трябва да напуснат ЕС, а компетенциите на Съюза в областите извън икономическата и валутната политика трябва да се върнат под контрола на отделните страни-членки.

Геерт Вилдерс е основател на крайнодясната Партия на свободата и автор на скандалния филм, заклеймяващ Корана. Той нарича ЕС "един от налудничавите леви проекти на Холандия". "Дойче Веле", също така, цитира "Зюддойче Цайтунг" и "Дейли Телеграф".

Според германския вестник България е страната с най-ниско почасово минимално трудово възнаграждение в ЕС - 71 евроцента, докато в момента се настоява то да е минимум 10 евро на час.

Британското издание пък отбелязва, че почти нито една от разпоредбите на ЕС не се спазва в България - "напълно корумпирана страна, особено в сферите на полицията и съдебната система".

Източник: БГНЕС